Lucias

Alla inlägg den 11 september 2008

Av Maria - 11 september 2008 19:22

Jag har länge önskat mig ett eget rum men i vårt lilla hus finns inget rum över till en liten mamma. Barnen har sina rum och maken har sitt kontor medans jag har mina saker utspridda i små högar här och var. Det finns två saker jag skulle önska mig med ett större hus, ett eget rum och ett badkar. Sedan är jag nöjd. Badkaret får vänta men en egen hörna borde jag väl kunna få i alla fall. Sagt och gjort.

I helgen började jag röja i vårt sovrum som ligger allra högst upp i huset på tredje våningen. Vi byggde på en våning för några år sedan när vi behövde ett till sovrum. Där uppe har det samlats en massa bråte. Byggprylar från sommarens balkongbygge, en del tyger jag samlat på mig i olika påsar och en massa annat. Eftersom man nästan bara är i sovrummet på kvällen när man ska gå och lägga sig så bryr man sig liksom inte om den röran.




Så här illa har det sett ut i flera månader. Både stökigt och dammigt.



Det här hör väl inte riktigt hemma i ett sovrum???


Näe jag röjde undan, dammade och dammsög. Hittade en hylla i förrådet som jag aldrig satt upp. Letade gamla prylar i källaren som fick återuppstå och vips så hade jag fått en egen pysselhörna.



Funderar på att måla hyllplanet. Men jag hade ju bråttom så det får bli en annan dag.



Lamporna jag köpte i New york hängdes upp i fönstret. Den röda hängmojängen i hörnan köpte jag i Stockholm i somras och den har hängt på balkongen men nu känns balkongsäsongen över.



Mycket bättre eller hur? Brickbordet köpte jag också i Stockholm i somras och har även det stått på balkongen. En gammal lampa fick komma upp från källarens mörka vrå. Stora cerisa dukar jag gott om sedan vår 40-års fest förra hösten med temat "Rött och rosa". Den gamla tvättunnan jag köpte på loppis i somras passade bra att förvara tyger i.



Pärlor och paljetter la jag i min säck..... Jag älskar att pyssla med sånt som glittrar och glimmar : ))



Ett till användningsområde för bollfrans : ) Den rödblommiga korgasken är mitt syskrin.



Den här korgen kostade 10 spänn på loppis och var tänkt att ha blommor i utomhus men den fungerade utmärkt som förvaring till presentpappersrullarna. Den står på golvet under hyllan men det blev så himla mörkt att fota där.



En ampel från Indiska hängde jag under hyllan. Hoppas saxarna får ligga kvar där bara. Det finns en viss risk att de får ben.


Jaa nu är det bara en stol som fattas. Måste få tid till en tur på Röda korset. Jag vet precis hur stolen ska se ut. I trä lite rundad i ryggstödet med tygsits. Den ska jag måla ceris och klä om i något klatschigt tyg. Efter det här var jag så nöjd och glad och fick kraft att göra supergoda Vegotortillas till middag!


Ovido - Quiz & Flashcards