Direktlänk till inlägg 28 oktober 2010
Ikväll har jag bakat de finaste grahamsbullar ett öga har skådat. Om de dessutom är goda är det ett extra plus.
Grahamsbullar ( 10 st i receptet men jag gjorde 20 på en sats. De blev lagom stora)
Det här behöver du:
50 g jäst
25 g margarin
2 dl mjölk
3 dl vatten
2 dl havregryn
4 dl grahamsmjöl
ca 5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
...och så här gör du:
Häll kokt vatten över havregrynen i en skål. Låt stå en stund innan du rör om.
Smula ner jästen i en bunke och smält margarinet. Häll mjölken i margarinet och värm det fingervarmt.
Slå mjölkblandningen över jästen och rör tills jästen löst sig. I med salt och socker.
Häll sedan i havregrynsblandningen i jästblandningen och rör om tills den är hyfsat slät. I med grahamsmjöl och rör om. Sist i med vetemjölet. Arbeta degen i några minuter innan den får jäsa under bakduk i 30-40 min.
Arbeta sedan degen och dela den i så många bitar du vill ha. Rulla till bullar och pensla med uppvispat ägg. Garnera med frön som pumpafrö, sesamfrö, solroskärnor och linfrö. Skjuts in i ugnen 225 grader i 15-20 min eller tills de fått fin färg.
Nä nu måste jag provsmaka en bulle till en kopp te!
Good evening!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 | 19 |
20 | 21 | 22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
|||
|