Lucias

Direktlänk till inlägg 11 september 2008

Äntligen en egen pysselhörna!

Av Maria - 11 september 2008 19:22

Jag har länge önskat mig ett eget rum men i vårt lilla hus finns inget rum över till en liten mamma. Barnen har sina rum och maken har sitt kontor medans jag har mina saker utspridda i små högar här och var. Det finns två saker jag skulle önska mig med ett större hus, ett eget rum och ett badkar. Sedan är jag nöjd. Badkaret får vänta men en egen hörna borde jag väl kunna få i alla fall. Sagt och gjort.

I helgen började jag röja i vårt sovrum som ligger allra högst upp i huset på tredje våningen. Vi byggde på en våning för några år sedan när vi behövde ett till sovrum. Där uppe har det samlats en massa bråte. Byggprylar från sommarens balkongbygge, en del tyger jag samlat på mig i olika påsar och en massa annat. Eftersom man nästan bara är i sovrummet på kvällen när man ska gå och lägga sig så bryr man sig liksom inte om den röran.




Så här illa har det sett ut i flera månader. Både stökigt och dammigt.



Det här hör väl inte riktigt hemma i ett sovrum???


Näe jag röjde undan, dammade och dammsög. Hittade en hylla i förrådet som jag aldrig satt upp. Letade gamla prylar i källaren som fick återuppstå och vips så hade jag fått en egen pysselhörna.



Funderar på att måla hyllplanet. Men jag hade ju bråttom så det får bli en annan dag.



Lamporna jag köpte i New york hängdes upp i fönstret. Den röda hängmojängen i hörnan köpte jag i Stockholm i somras och den har hängt på balkongen men nu känns balkongsäsongen över.



Mycket bättre eller hur? Brickbordet köpte jag också i Stockholm i somras och har även det stått på balkongen. En gammal lampa fick komma upp från källarens mörka vrå. Stora cerisa dukar jag gott om sedan vår 40-års fest förra hösten med temat "Rött och rosa". Den gamla tvättunnan jag köpte på loppis i somras passade bra att förvara tyger i.



Pärlor och paljetter la jag i min säck..... Jag älskar att pyssla med sånt som glittrar och glimmar : ))



Ett till användningsområde för bollfrans : ) Den rödblommiga korgasken är mitt syskrin.



Den här korgen kostade 10 spänn på loppis och var tänkt att ha blommor i utomhus men den fungerade utmärkt som förvaring till presentpappersrullarna. Den står på golvet under hyllan men det blev så himla mörkt att fota där.



En ampel från Indiska hängde jag under hyllan. Hoppas saxarna får ligga kvar där bara. Det finns en viss risk att de får ben.


Jaa nu är det bara en stol som fattas. Måste få tid till en tur på Röda korset. Jag vet precis hur stolen ska se ut. I trä lite rundad i ryggstödet med tygsits. Den ska jag måla ceris och klä om i något klatschigt tyg. Efter det här var jag så nöjd och glad och fick kraft att göra supergoda Vegotortillas till middag!


 
 
Ingen bild

Persilaj

12 september 2008 10:56

Åå, nu har min favoritinredare varit i farten igen! Jag älskar dina färger och fiffiga lösningar! Den där idén med ampeln snor jag rakt av! Jag har en likadan och min blomma har växt ur den men jag kan ju nu ändå få njuta av den! Och bollfransen på koppen! Fiffiga Lisa! Du är så kreativ så det smittar! Hurra!

 
Ingen bild

Lucia

12 september 2008 12:53

Hahaha roligt att kunna inspirera självaste drottningen av kreativa lösningar! Maken fnissade åt bollfransen på krukan. Tyckte det var lite komiskt. Jag tycker vi ska sno idéer av varandra hej vilt för guuud vilka härliga hem vi kommer att få då!!! Nä nu är lunchen slut, måste jobba lite.

 
A

A

12 september 2008 15:30

Som jag letat efter dig! :D
Har varit in på din gamla blogg flera gånger och hoppats finns nya inlägg.
Men nu snubblade jag över din nya bloggadress inne hos Persilja.
Kul med alla bilder.
Och vilken superfin pysselhörna du fixat till, "bara" sådär. Imponerande!
(jag har också flyttat min blogg från bloggagratis till blogg.se)

http://minsoffa.blogg.se

 
Mynta

Mynta

12 september 2008 16:40

Vilken jättefin pysselhörna du har fixat!!
Den inbjuder verkligen till kreativitet!!
Har du hittat någon loppisstol än?

Blev lite fnissig - har du noterat vad som hänt idag (12 sept) med våra besökssiffror sedan Persilja länkade till oss? WOW, säger jag...

Snygga vi är förresten, i våra scarfsar...väskan du köpte är inte alls dum den heller - ser du att tyget till den återkommer i min scarfs??

Smarriga vegotortillas på bilden!!
Vad har du i för vegofyllning??

Må gott!

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Nina

Nina

12 september 2008 17:54

Å heldige du. Den veska hadde jeg også veldig lyst på. Det var den aller aller fineste nå. Nesten så jeg kjøpte den, men så har jeg egentlig nok vesker i disse tider da man egentlig skal tenke mindre konsum - så jeg kom aldri så langt. Så fantastisk i fargekombinasjonen. Kos deg med den. Bollfronsar er jeg bare såååå forelsket i.....
Skal lese meg litt opp på bloggen din i løpet av helgen jeg ;0). God helg. Nina i Norge

http://dilldallsaant.blogspot.com

 
Ingen bild

Lucia

12 september 2008 19:28

A: Det blev lite tokigt på min gamla blogg. Jag hann aldrig skriva in något inlägg med min nya adress innan de stängde ner själva verktyget. Men nu är du här i alla fall Välkommen : )) Jag har varit blogg-lat hela sommaren och försöker komma igång igen nu vilket känns bra. Kram på dig!

Mynta: Ja herregud så många besökare som letat sig hit!!! Roligt! Vi får väl göra riktigt mycket reklam för allt det fina hon gör så kanske vi får mer reklam för våra bloggar hahahaha!! Roligt också att du kikar förbi hos mig : ) I mina vegotortillas har jag en fyllning på aubergine i tärningar, palsternacka i småbitar, grovt rivna morötter, tre vitlöksklyftor. Allt steks i lite tacokrydda, lägg lite av röran i varje tortilla och rulla ihop. Lägg i form, häll över en burk stark salsa och riven ost. 225 grader i 10 min. Loppisstolen ska jag förhoppningsvis hinna leta efter i helgen : )


Nina: Jaaa visst är den fin väskan! Både färggrann och höstig. Jag använder den varje dag nu : ) Roligt att du hittade hit. Välkommen tillbaks och trevlig helg du med!

 
Nergårds-Emma

Nergårds-Emma

13 september 2008 20:40

Otroligt snyggt och mysigt! Lycka är en alldeles egen pysselhörna :-)
Kramar!

http://nergardsemma.blogg.se

 
Ingen bild

Lucia

14 september 2008 14:23

Nergårds-Emma: Tack snälla du! Man kan ju bli alldeles speciellt kreativ när man gör om något utan att köpa nytt. Riktigt roligt att leta i källaren efter prylar man glömt bort. Kram!

 
kardemomme

kardemomme

18 september 2008 20:58

Heisann! Titter inn til deg etter at du la igjen kommentar hos meg..Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne for du har jo den mest fantastiske fargerike blogg..
Arbeidskroken du laget i stand var jo så fantastisk!!! De indiske lampeskjermene var jo til å dø av, så fine var de :))Og den gyldne tapeten var såååå fin!!! Tenk at jeg ikke har visst om deg før..Ser jo at Persilja besøker deg, men det er så mange bloggere at det er vanskelig å få med seg alle..Er kjempeglad for at du fant meg slik at jeg kan besøke deg ofte igjen ;)
Ha en fortsatt fin kveld! Hilsen Kardemomme :)

http://husetvedbekken

 
Ingen bild

Lucia

19 september 2008 15:31

Kardemomme: Välkommen välkommen till min lilla värld! Tusen tack för alla snälla fina ord,jag blir jätteglad : ) och smickrad. Jag brukar faktiskt titta in till din fina blogg med jämna mellanrum och blir alltid väldigt inspirerad men har nog inte kommenterat förrän nu. Det är som du säger många bloggare att hålla koll på. Kram från Lucia!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 25 november 2010 19:32

Gudars skymning så underbart det var i Göteborg härom veckan! Jag var där med jobbet på en mässa i fyra dagar. Självklart passade vi på att shoppa också OCH att besöka Prickig katt. En uuuuuuuunderbar affär med en fantastisk människa i form av kvinna...

Av Maria - 9 november 2010 18:19

...av lycka!!!! Har idag blivit ägare till förmodligen världens finaste, coolaste, härligaste väska! En "äkta" Persilja är det!!!! Det ni! Min fjärde i ordningen faktiskt och jag tycker att den slår alla rekord. Kommer definitivt bli favoriten. Den k...

Av Maria - 28 oktober 2010 20:20


Glömde berätta att jag även hade den finaste av klänningar på idag. Ett bra bak kräver sin klänning.      ...

Av Maria - 28 oktober 2010 20:04


Ikväll har jag bakat de finaste grahamsbullar ett öga har skådat. Om de dessutom är goda är det ett extra plus.        Grahamsbullar ( 10 st i receptet men jag gjorde 20 på en sats. De blev lagom stora) Det här behöver du: 50 g jäst 25 ...

Av Maria - 24 oktober 2010 16:26

Det minsta rummet i vårt hus är det jag är mest nöjd med faktiskt. Jag skulle nog inte passa att ha ett hus med massor av stora rum. Det blir på något vis så kalt och omysigt. Det minsta rummet är vårt sovrum och består i stort sett bara av en stor s...

Ovido - Quiz & Flashcards