Lucias

Alla inlägg den 4 januari 2008

Av Maria - 4 januari 2008 18:58


...vad är det för dag idag, jo det är sonens födelsedag tralalalalala....: ))
Tiiiiiidigt var maken och jag uppe och sjöng med fikabricka och paket för den nyblivna 13-åringen. Guuud så trött han var! Men maken skulle jobba så vi gjorde det innan halv 8. I förskott har han fått nya dyyyyyra skridskor så imorse blev det ullsockor att ha i skridskorna och två tröjor.

Så här såg fikabrickan ut. En liten kopp te, en flagga och två små rostade brödbitar utskurna i pepparkaksform med hallonmarmelad. Brickan är förresten ett loppisfynd från i somras. Bara 5 spänn och i like it so much!



Först ville han inte alls vara med på bild.



Sedan gick det bättre att ställa upp på det årliga kortet. Det ser banne mig ut som om det brinner på brickan men det är faktiskt bara två värmeljuslyktor.



Eftersom vi fick en sådan tidig start på morgonen så hade vi bakat en stor hög med kanelbullar redan kvart över 10. Vi fixade oss lite och åkte in till stan och åt födelsedagslunch på en kinarestaurang. Sonen tog som alltid kyckling med jordnötssås, maken tre små rätter och jag vegetariska spett med currysås och grönsaker. Mums! Sedan har vi bara tagit det lugnt och varit hemma. Sonen gjorde chokladbollar och nu är han på hockeyrinken med en kompis. Bonussonen 10 år och bonusdottern 14 år dök upp på eftermiddagen så nu är hela familjen samlad igen. Det stora kalaset blir imorgon eftermiddag. Ooops höll nästan på att glömma, jag har bakat en ny favorit Kokostoppar för första gången i mitt liv. Det var ju hur enkelt som helst och så himla fiiiiiina blev dom. Det är rivet limeskal i det här receptet och det känns så fräscht. Jag var så rädd att de skulle bli misslyckade så jag var tvungen att fota topparna i tre faser : )) 

Cocotops part 1 



Cocotops part 2



Cocotops part 3 with chocolate on the bottom!!

Av Maria - 4 januari 2008 18:54

Idag blev jag så himla lycklig för att solen äntligen visade sig. Det är så sällan nu för tiden och det känns som om allt spricker upp och livet vänder åter. Trots allt gillar jag ju vintern med mörker och tändaljusmys men våren känns lockande. Jag gick en vända i trädgården och tog några bilder med mobilen. Inte så bra men lyckades få med den bleka vintersolens sken och att vi faktiskt har snö nu, om än lite.

Så här ser vårt hus ut. Längst till vänster ser man ett snickarbord som blivit stående. Fy skäms!




Det här är en mobil vi har hängande från trapptaket vid entrén. Solen lyste precis på pärlorna. Det blev ett fint sken.






Trädgårdsmöblerna står glömda kvar och växthuset bara väntar på att få tas i bruk igen. Vi är så himla slarviga på att ta in grejer på hösten. Fy skäms igen!

Ovido - Quiz & Flashcards