Direktlänk till inlägg 3 oktober 2008
I söndags var det lasagne dag i Lucias hus. En hederlig köttfärsvariant svängdes ihop, i den mån man nu kan svänga ihop en lasagne. Den andra varianten däremot, en vegetarisk, svängde jag ihop på en svinblink. Det var första gången jag gjorde spenatlasagne med chèvre men definitivt inte den sista. Satans så god den blev! Receptet är Sara Begnérs och fanns med i en buffétidning för något år sedan.
Lasagnedax i Lucias hus. Ingredienser radas upp. Tomaterna svämmar nästan över i växthuset. Eller svämmade. Det har varit frost i veckan och jag har inte varit ut i växthuset och tittat efter om det är dött där ute.
Här kommer receptet. Smaskelismask!!
Spenatlasagne med chèvre (4 personer)
1 paket fryst bladspenat (250 g)
1 stor gul lök
1 msk olivolja
ca 150 g chèvre
4 dl mjölk
10 soltorkade tomater
1 tsk torkad basilika (jag tog färsk från växthuset)
1 paket färska lasagneplattor (jag tog vanliga hårda 20 minuters)
salt och peppar
Tina och krama ur spenaten. Skala och hacka löken. Fräs den och spenaten i olivolja. Salta och peppra. Mixa chèvre, mjölk och soltorkade tomater med stavmixer eller i matberedare. (jag tog otät matberedare och fick en mjölkexplosion i halva köket, måste skaffa en stavmixer snart). Krydda med basilika salt och svartpeppar. Varva ostsås, spenatröra och lasagneplattor i en gratängform. Sätt in i mitten av ugnen ca 20 minuter 200 grader.
Voila!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
|||||
6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 | 28 |
29 |
30 |
31 | |||||
|