Lucias

Alla inlägg under mars 2008

Av Maria - 14 mars 2008 20:00

Så har man fått vara den där tråkiga mamman som säger nej nej nej. Jag tror jag berättat tidigare att sonen började på en ny skola i höstas, en friskola med inriktning mot idrott och hälsa. Flera av hans gamla klasskompisar bytte också så det blev inte så många kvar i den gamla skolan. Hur som helst så har han fått flera nya kompisar som han gärna umgås med vilket jag tycker är jätteroligt. Det verkar vara fina och skötsamma killar ( hör ni vilken pensionär jag låter som nu fniss). I kväll efter middagen skjutsade jag honom till en av killarna. Eftersom sonen umgås speciellt mycket med honom så följde jag med in och hälsade på hans föräldrar och blev kvar ett bra tag och pratade med kompisens mamma. En jättetrevlig och gullig mamma. Nu var det så att det var en kompis till där som den första kompisen skulle sova hos. Jag bestämde med mamman att hon skulle skjutsa killarna dit de skulle sova och min son skulle följa med dit (det är i stan). Vi bestämde också att jag skulle hämta sonen vid 22-tiden. Efter ett par timmar ringer sonen till mig och säger att han också vill sova där. Jag blir väldigt tveksam eftersom jag inte alls träffat den kompisens pappa som de var hos. Pappan var dessutom inte hemma men väl storebror i 15-16-års åldern. Jag ville gärna prata med pappan men det visade sig att han inte skulle komma hem förrän i morgon. Då drog jag öronen åt mig direkt och sa att det här måste jag fundera över en stund och ringa upp igen. Här kan man tycka att jag skulle sagt nej direkt och därmed basta. Anledningen till min tvekan ändå var att jag på något sätt litar på den första kompisens föräldrar eftersom deras son fick sova där trots att de var ensamma. De har dessutom känt varann sedan flera år tillbaka. Jaa hur gör man? Jag ringde sonens pappa och han sa direkt att han inte tyckte det var någon bra idé. Sonen var grymt besviken och sur när jag ringde upp igen och sa nej. "Alla andra får ju" "Nu vill jag sova hos pappa istället" bla bla bla. Fick jag höra. Jag berättade så klart att pappa minsann också sagt nej så det skulle inte bli något bättre där hemma. Vojne vojne ska den här tiden börja nu???
Men jag fick i alla fall sonen att skratta lite i telefonen innan vi la på. Jag skrattade och sa att precis så där sa jag också när jag var i din ålder "alla andra får utom jag".
Så just nu ligger man väl inte på plus direkt. Det värsta är att jag måste ge mig ut i bilen så sent. Jag är kvällstrött ju!

Sova över.jpg 


Ibland kan det vara roligt att sova över hos någon kompis

ANNONS
Av Maria - 12 mars 2008 20:03

Maken ska iväg och repa med bandet och jag ska storhandla när följande lilla episod utspelar sig.

Maken: - Näe nu måste jag gå på toa innan jag drar.

Jag: - Det är inte att rekommendera. Finns inget papper.

Maken (lite hoppfullt glad): - Jojomensan det finns en rulle på micron....nehe??

Jag (snabbt): - Har jag redan använt på lunchen.

Maken (lätt panikslagen irrandes i köket): - Men va faaan finns det inte ens en liten servettjävel i det här huset!!!!

Jag (kolugn): - Näe.

Jag (kolugnt igen): Men det finns en påse bomull på toan.

Maken (ännu mer stressad): - Man kan väl inte torka sig i röven med bomull heller!!!!!

Jag (kolugnt än en gång): - Joo om man blöter den lite.

Maken: - Ja där talar du av egen erfarenhet hör jag.

Vi brister ut i värsta skrattet och till sist hittar vi en liten öppnad förpackning pappersnäsdukar i ett av köksskåpen.
Sedan var det verkligen dags att storhandla.


Toalettrulle.jpg

ANNONS
Av Maria - 12 mars 2008 20:01

Brödbak har aldrig varit min starka sida. Jag må ha en vilja av det berömda stålet men det har aldrig velat sig. Limporna blir låga, degiga eller torra. Det enda jag är bra på i matbrödsväg är tekakor. Men nu kära vänner ska ni få höra. Jag har lyckats med två limpor!!! Två stycken underbart goda, saftiga, nyttiga och fina. Mäkta stolt är jag! Det är faktiskt tack vare syrran. Hon bjöd på brödet när vi var där i helgen och berättade hur enkelt det var. Receptet är från boken "GI dag för dag" av Ola Lauritzon och Ulrika Davidsson. Upptäckte precis att det var förbjudet att sprida bokens innehåll utan förlagets godkännande. Och jag som tänkt dela med mig av receptet. Brödet heter i alla fall Omega 3 bröd och innehåller både nötter och frön och andra nyttigheter. Smeten hälls direkt i en avlång brödform så inget geggande och knådande med kladdiga degar behövs. Hurra!!!!
Ni som är nyfikna att smaka är varmt välkomna hit på afternoon tea vilken dag som helst.


Omegatrebrod.jpg

Si såna fina brötchen Lucia har bakat!! Å så höga sen!!

Av Maria - 10 mars 2008 20:05

Jag är nyss hemkommen från yogan. Känner mig så seeeeg. Somnade riktigt djupt på prana nidran (djupavslappning med en slags andningsövningar som det är otroooooligt lätt att somna under after a hard days work). Vi avslutar alltid med meditation, så även idag. Jag måste vara väldigt trött för jag somnade nästan då också. Kom på mig själv med att sitta och gunga lite lätt fram och tillbaka. Var tvungen att öppna ögonen för att hålla balansen. Måste kanske ta en quicknap innan yogan hädanefter så att jag får valuta för pengarna. Skämt åsido. Jag har yogat i sex år nu och det går upp och ner det där med vakenheten. Jag älskar asanas (själva kroppsövningarna)! Det är en gudomlig start på dagen att väcka kroppen och sinnet med yoga. Det är också fantastiskt att använda yogan som ett verktyg för att påverka sin sinnestämning och rätta till obalanser. Funkar verkligen, på riktigt!

Men det allra mest fantastiska och sköna inom yogan är Kirtan som är sångmeditation. Jag älskar allt som har med ljud att göra och att sjunga mantras och sånger på sanskrit tillsammans med andra gör mig såååå lycklig. Det påverkar mitt sinne helt obeskrivligt. Egentligen skulle man kunna sjunga vilka ord som helst för det är själva tonerna och ljudet som påverkar olika centran i hjärnan. Så om ni har möjlighet till Kirtan där ni bor, tveka inte att prova på. Är helt gratis och passar alla oavsett om man utövar yoga eller inte. Man kan också ha barn med sig för ljudet från sångerna påverkar alla i rummet positivt, man behöver inte ens sjunga själv om man inte vill. Våra barn har varit med på Kirtan ett par gånger. Mycket spännande första gången och lite fnissigt. Andra gången var inte lika kul och sedan har det inte blivit så mycket mer. Men dom har fått prova på och vet vad det är. 

Yoga.jpg

Av Maria - 9 mars 2008 20:06

Sonen och jag var till Stockholm fredag till lördag och grattade kusin P som fyllde 17 år. Det är inte klokt så stor han blivit. Jag var ju 17 själv nyss : ) Det blev en intensiv men rolig helg. Huset fullt av både släkt och vänner som sov över. Syrran lagade till ett litet lamm som bäade så ynkligt innan det vart skjuts in i ugnen. Ett skämt så klart och det kan hända att jag var lite dryg där vid matbordet eftersom jag inte äter kött. Händer aldrig annars eftersom jag tycker att det är upp till var och en vad man äter. Men lite roligt var det : ). Syrran lagade inte bara till det lilla lammet utan även en härlig lax som var enbart glad över att bli uppäten. Quinoasallad, hummus och guacamole blev det också. Mat att bli lycklig av! Heja syrran du är bara bäst på  matlagning!


Buffetallrik.jpg

Min härliga mattallrik i lördags. Kom tillbaka till mig!! Lax, quinoasallad, grillad halloumi, hummus och guacamole mmmmmmm.....


Quinoasallad.jpg

En quinoasallad fantastico!!! Och ser ni skålen? Den är från min favvoaffär i Washington som heter Antropologie. Vill ha absolut ALLT därifrån. Nå ja nästan allt då.


Philip 17 år.jpg

Älskade finaste P som fyllde 17 år i lördags!! Syrran hade tyvärr bara 15 ljus att sätta i tårtan. Men det fick gå ändå.Kungsängsliljor.jpg
Ursöta Kungsängsliljor vajade i kruka på syrran och svågerns bro. Ååååå jag längtar tills mina egna kungsängsliljor tittar upp ur jorden det är min absoluta favoritvårlök!!

Av Maria - 2 mars 2008 20:09

Idag har jag sytt nya överdrag till dynorna som vi har i fåtöljerna på altanen. Känner mig så himla nöjd. Tyget är ett riktigt sidentyg som syrran köpte i Thailand för typ 15 år sedan till mig. Det har bara legat i ett skåp och jag har inte vetat vad jag skulle göra av det. Tyget var knallblått och knallrött med guldinslag, inte direkt perfekt för altanen men avigsidan på tyget var hur snyggt som helst. Funderar också på att köpa guldband eller nåt skoj och sy fast runt kanterna. Men nu får jag än så länge vara glad över att överdragen blev klara. Jag är annars expert på att inte avlsuta saker. Hoppas bara att tyget håller att sitta på, men siden är väl starkt??? Vi får sitta fint : ) Jag har också alltid så bråttom så vi talar inte om någon avtagbar klädsel här inte : )


Altandynor.jpgIngen behöver heller titta så noga på sömmarna vända ner mot golvet i bild. Blev lite småtrassligt men de sidorna ska ju vara inåt ryggstödet. Ingen som vet, ingen som vet...

Av Maria - 1 mars 2008 20:11

Tack Liz, Jessica och Persilja för era kommentarer med kloka ord om tonåringar. Det är alltid skönt att känna att man inte är ensam om ett "problem". När sonen kom hem där på kvällen var han på ett glatt humör och åt lite mat (kände nog på sig att han gjort ett övertramp). Jag gjorde ingen stor affär av det hela utan sa bara rakt upp och ner att så som han sagt till mig på telefonen inte var acceptabelt och att så säger man inte till någon människa (med lite sträng röst). Jag sa också att jag blev både arg och ledsen. Han sänkte ner huvudet som en skamsen hund och bara höll med. Sedan var det ur världen. Gjorde jag det för lättvindigt? Skulle jag ha tagit ett längre snack, eller? Det svåra med barn är ju att man aldrig får veta om man gjorde rätt eller fel. Hur som helst så var han JÄTTEtrevlig resten av kvällen. Han sa bland annat: - Det är alltid sån mysig stämning här hemma mamma.
- Tycker du, sa jag.
- Jaa hemma hos pappa är allt så kantigt och rakt, här hemma är det mera runt liksom.
Guud va full i skratt jag blev. Jag förstår precis vad han menar och jag tycker att han förklarade det så himla bra.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se